Zen Sangha

El Sangha està format per un grup d’alumnes que busquen una pràctica més intensiva de meditació i estudi. La pràctica es basa tant en filosofia budista Zen, com en filosofia occidental. Es treballen textos clàssics i textos més contemporanis, acompanyat sempre de l’experiència personal i practicitat per aplicar a la vida quotidiana, que és l’objectiu de l’entrenament que es fa. Aquesta pràctica es fa en trobades setmanals i en retirs.

El Sangha de la Fundació Lotus Blau es va crear el 2001.

 

Retirs Sangha

Els retirs del Sangha són trobades d’entre 1 i 7 dies que fan aquells que componen el Sangha. En algunes ocasions els retirs també estan oberts a alumnes del centre interessats a fer un intensiu. En aquests retirs oberts es fan classes de Yoga, art contemplatiu, classes restauratives i classes de Dharma entre altres pràctiques.

Llinatge Zen

John Daido Loori

John Daido Loori va néixer a Jersey City, Nova Jersey i va ser criat com a catòlic romà. Com a qualsevol nen a Loori li encantava fotografiar les coses, fins i tot usava el bany de la seva família com a cambra fosca improvisada. Va servir a la Marina dels EUA de 1947 a 1952, més tard, després d’estudiar a Rutgers, va treballar com a químic a la indústria alimentària i va liderar la Unió Americana de Llibertats Civils als comtats de Orange i Sullivan de Nova York. Com a adult es va distanciar del catolicisme i va explorar altres religions. El 1972 Daido Loori va començar la seva pràctica formal Zen, que va estudiar a Nova York sota les ensenyances Soen Nakagawa i després a Califòrnia sota les de Taizan Maezumi Roshi.

John Daido Loori, successor de Taizan Maezumi Roshi, va ser el fundador de l’Ordre Mountains and Rivers del budisme Zen, abat del Zen Mountain Monastery i un dels mestres zen més influents a occident.

Bernie Glassman

El 1967 Bernie va començar els seus estudis amb Hakuyu Taizan Maezumi Roshi, el fundador del centre Zen de Los Angeles. Es va convertir en Mestre Zen -Sensei Glassman- el 1976. El 1980 va fundar la seva comunitat Zen a New York. Va començar la Graystone Bakery, en un primer moment atesa per estudiants Zen, com un mitjà de vida per la Comunitat, i després es va convertir en un vehicle per emprenedors socials a Yonkers. El 1995 Bernie va rebre inka, el segell final d’aprovació, del seu mestre, i es va convertir en Roshi Bernie. El 1996 va servir com a cap espiritual del White Plum Lineage, que incloïa centenars de grups Zen i centres dels Estats Units, Amèrica Llatina, i Europa. També va ser el primer president de l’Associació Americana de Budisme Zen Soto. La seva família de Dharma inclou mestres de Dharma, monjos zen, preceptors zen, empresaris zen, clergat cristià, rabins, sufís xeics i pacificadors de diverses religions. Bernie és el Co-fundador de Zen Peacemakers.

Fundació Lotus Blau
info@fundaciolotusblau.org

Mataró:
c/ Sant Antoni, 42. 08301 Mataró (Barcelona), Espanya
Telèfon: +34 93 790 23 21

Barcelona:
c/ Mateu, 7. 08012. Barcelona. Espanya
Telèfon: +34 93 790 23 21

Fundació Lotus Blau · Tots els drets reservats © 2019

Aviso legal, Política de privacidad, Política de cookies

 

 

Web realitzada per CREACTITUD

Newsletter